Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Alets IK F-07/08

Följ

F-07/08

Följ oss för uppdateringar
Följ
Alets IK
Fotboll
F-07/08
Tabell
Lag M V O F P
1 Oskarström - Sennan 6 5 1 0 16
2 Alets IK 7 4 1 2 13
3 Halmstads BK 6 4 0 2 12
4 IF Böljan Falkenberg vit 6 2 0 4 6
5 BK Astrio 7 0 0 7 0

Match

Alets IK

4 - 2
Alevallen A
5 juni 2022
11:00

IF Böljan Falkenberg vit

Referat

Referat: Alets IK - IF Böljan Falkenberg vit

Några få min innan matchen skulle starta utdelades lite instruktioner och när flertal spelare inte lyssnade och var koncenterade fick de veta detta. Matchen startar egentligen inte när domaren blåser igång utan det är av nytta att när planen beträds en halvtimma innan matchen gå in i en bubbla. Vi kom överens om att vara på tå från direkten och det lyckades vi bra med!

I den 6:e minuten svarade Hannah för ett riktigt tjusigt nummer. Fick en bra boll (okänd avsändare för mig) och drev mot mål och var kylig och rundade målvakten och slog sedan bollen enkelt i mål med att använda höger utsida (smart i det läget för att inte få skruv åt fel håll). Vi hade bra grepp på matchen och det kändes snöpligt när Böljan kvitterade på tilläggstid. Tvekan uppstod i olika beslut som skulle tas vilket ledde till ett stolpskott som sedan flyger ut på hemstormande försvarare och in i mål.

Men sådant där har vi för vana att skaka av oss. Vi började andra perioden engagerat och redan i den 2-3 matchminuten sätter Wilma bra press och bollen kommer fram till Molly som inte gör något misstag, 2-1. Men sedan var vi lite tveksamma igen i vårt eget straffområde och Böljan kunde på nytt kvittera, 2-2. Men sådant där har vi för vana att skaka av oss!

I sista perioden visade tjejerna att de ville vinna och vi skapade många fina lägen. Vi tränare ropade på de offensiva i korten när de låg i offsideposition eller var i risk för det. Kanske påverkade detta domaren som blåste av oss flera gånger, i våra ögon felaktigt. Herr Kompass (domaren alltså) är ju en helskön figur men lite begränsad i löpningarna och inte alltid i position för att ha den bästa koll på linjen. Synd att ett flertal fina bollar av mittfält och försvar inte fick bli till assists. Men vi fick 3-2 efter en fantastisk boll från Nelly på vänsterkanten till Molly som visste hur fri hon var och investerade precis lagom tid för att ta emot, lägga rätt och beslutsamt ge oss ledningen med 3-2. Denna ledning blev sedan till våra stora glädje inte kvitterad utan utökad. Det blev Moa som placerade bollen bra vid stolpen och fick det se så enkelt ut att göra mål. I detta anfall var annars det riktigt vassa numret att Molly kunde avläsa att hon var i offside, lät bollen vara för att sedan sno den av motståndarna med kraft när offsiden var upphävd. Målen kom kort efter in i höjd med straffområdet och det var då Moa fick vara den sista avsändaren från Alets IK.

Tidigare i våras blev det ju en lite trist start i seriespelet borta mot Böljan och en stor förlust, skönt med en revansch. Sedan har Böljan två lag i seriespel och det var inte riktigt samma gäng vi tog oss an på hemmaplan. Men vi hade nog varit svåra att slå oavsett vilket lag vi hade ställts mot idag. Bra gnista, mycket bra försvarspel. Oavsett om det var Filippa, Mika, Alva, Thea, Michelle, Svea, Wilma, Molly eller Zina som ålades detta jobb skedde det med stort allvar och många grymma löpniongar hemåt vid spelvändningar förhindrade målchanser. Dagens målvakter var i ordning: Nelly, Svea och Alice.

I omgångar hade vi ett bra presspel och passningsspel där vi spelar oss ur press eller startar igång spelet. Vi har också blivit allt bättre på att ta hjälp av målvakten och rulla bollen hem till denna. I veckan som kommer är det träning tisdag, men inte torsdag pga skolavslutning. Sedan är det match mot HBK innan vi avslutar vårens seriespel med Astrio onsdag 15/6. Grymt jobb idag!!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Alice Brogren 1 0 0 0 0 0
Alva Löfgren 1 0 0 0 0 0
Asli Altüg 1 0 0 0 0 0
Filippa Fyhr Ekman 1 0 0 0 0 0
Hannah Aili Hellekant 1 0 0 0 0 0
Michelle Rehnström 1 0 0 0 0 0
Mika Bazaud 1 0 0 0 0 0
Moa Karlsson 1 0 0 0 0 0
Molly Hed 1 0 0 0 0 0
Nelly Roos Uzun 1 0 0 0 0 0
Svea Engström 1 0 0 0 0 0
Thea Lodel 1 0 0 0 0 0
Wilma Olsen 1 0 0 0 0 0
Zina Almadani 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

fre 22 apr 2022, 18:00 IF Böljan Falkenberg vit - Alets IK 8 - 2